abonneren

PCM-weekoverzicht: Onmisbare software voor iedere systeembeheerder

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De beste gratis systeembeheer-software

Voor ieder pc-probleem is online wel een tooltje te vinden, vaak gratis. En zo is er ook veel software die bij jou als systeembeheerder niet in je gereedschapskist mag ontbreken. Van het monitoren van hardware, tot het sneller installeren van veelgebruikte software.

Het zijn er zoveel, dat we de beste programma's voor je op een rij hebben gezet in twee artikelen:

De beste gratis systeembeheer-software: Deel 1
De beste gratis systeembeheer-software: Deel 2

Hoe anoniem is Tor eigenlijk nog?

Velen wanen zich anoniem op het tor-netwerk. Niet alleen maar met goede bedoelingen. Regelmatig duiken verhalen op van drugsmarktplaatsen en andere illegale sites op het dark web, die offline worden gehaald door de autoriteiten. De vraag is dus: hoe anoniem is Tor eigenlijk nog?

Privacyvoorwaarden Sonos onder de loep

Onlangs zijn de privacyvoorwaarden van Sonos aangescherpt, grotendeels vanwege de komst van spraakassistenten in speakers van de fabrikant. Welke gegevens worden er nu precies verzameld en wat wordt daarmee gedaan? We namen de nieuwe voorwaarden onder de loep.

Bouw je eigen bewakingscamera met MotionEyeOS

Je kunt een bewakingscamera kant-en-klaar kopen, maar is het niet veel leuker om er zelf eentje in elkaar te knutselen? Dan weet je in ieder geval zeker dat de beveiliging op orde is... Wat je nodig hebt is een Raspberry Pi met Camera Module, en MotionEyeOS. Lees hier meer.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie