abonneren

PCM-weekoverzicht: Onderdelen e-bikes uitgelicht

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Stator, rotor en freewheel: zo werkt een e-bike

Veel Nederlanders houden van fietsen en als dat niet meer zo makkelijk gaat vanwege bijvoorbeeld ouderdom, dan wordt al snel een e-bike aangeschaft. Je hoeft zelf dan niet meer zo hard te trappen. Welke technieken liggen daaraan ten grondslag? Lees hier alles over onderdelen van een e-bike.

Hoe Ikea steeds meer het internet-of-things omarmt

Apparaten die goed in een smart home passen, komen voornamelijk nog uit de koker van traditionele techbedrijven. Maar zeg je wonen, dan zeg je Ikea. Het woonwarenhuis heeft dan ook verschillende slimme gadgets op de markt gebracht. En dat gaat voorlopig nog wel een poosje door.

De beste slimme thermostaten op een rij

Over een slim huishouden gesproken, daar hoort uiteraard ook een slimme thermostaat bij. Je hebt ze van verschillende merken, waaronder Nest, Honeywell en de Toon-thermostaat van Eneco. Elk met hetzelfde doel, maar toch variƫren ze in aanpak. Daarom hebben we er hier een paar uitgelicht.

Waar de pingpongtafel symbool voor staat in Silicon Valley

Iedere hippe startup in Silicon Valley wordt gekenmerkt door een pingpongtafel in de kantine. Worden er veel tafels verkocht, dan betekent het dat er leven in de brouwerij is. Maar aan dit verhaal zit ook een schaduwkant aan, wat te maken heeft met enorme werkdruk. Lees hier meer.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht