abonneren

PCM-weekoverzicht: Oculus Rift, OnePlus 3 review

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Review: Oculus Rift

De Oculus Rift is alweer een tijdje uit. Maar omdat het apparaat 700 euro kost (nog los van de kosten voor een upgrade aan je pc), wilden we niet te snel conclusies trekken. Is deze virtual reality-bril op de lange termijn ook een goede investering? We hebben de headset een poos uitgeprobeerd en vertellen je er meer over in onze review.

Review: OnePlus 3

Na de ietwat tegenvallende OnePlus 2 is het nu aan de OnePlus 3 om opnieuw de harten te stelen - zoals de OnePlus One dat ooit deed. Maar lukt het de makers deze keer wel? Zeker omdat het invite-systeem is geschrapt, is tot kopen overgaan aanlokkelijker dan ooit. Maar of je dat ook daadwerkelijk moet doen, lees je in deze review.

Weer malware ontdekt voor Mac

Het komt niet zo vaak voor, maar deze week is er opnieuw malware ontdekt voor Mac-computers. Backdoor.MAC.Elanor richt zich op MacOS-gebruikers en verstopt zich in de app EasyDoc Converter, die buiten de App Store om gedownload moet worden. Lees er hier meer over.

Hoe Google je gaat beschermen tegen wachtwoord-veranderende malware

Google zet de strijd tegen mobiele ransomware voort in Android Nougat, door een aanpassing te maken in de resetPassword-API van het besturingssysteem. Daardoor kunnen dergelijke virussen je in theorie niet meer buiten je eigen toestel sluiten. Maar voor hoe lang?

Ondertussen is de malware 'HummingBad' lucratieve business. Hoe deze te werkt gaat en hoeveel de makers er aan verdienen, lees je hier

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste reactie