abonneren

PCM-weekoverzicht: Netwerk beveiligen met pfSense, wet rond netneutraliteit

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Netwerk beveiligen met pfSense

Door middel van een oude computer je hele thuisnetwerk voorzien van een ijzersterke firewall, dat kan met pfSense. PCM dook in de software en vertelt je er alles over. Van het installeren tot het uitdelen van ip-adressen en het instellen van een VPN.

PfSense downloaden en installeren
IP-adressen uitdelen en firewall instellen in pfSense
Accesspoint, portforwardging en VPN configureren in pfSense

Hoe steekt wetgeving rond netneutraliteit precies in elkaar?

Netneutraliteit: het woord valt dikwijls, omdat menige provider er de grenzen van opzoekt. Waar staat het precies voor, en hoe is het nu precies geregeld in de wet? We kijken naar de wetgeving in Nederland en Europa en leggen ook de voor- en nadelen van het systeem uit. Ook hebben we vijf controversiële initiatieven op een rij gezet, die een goed (of juist slechts) voorbeeld geven.

Sneller draadloos internet

Deze week zijn we op PCM gestart met een serie workshops waarin we het maximale uit onze wifi-snelheid willen halen. Vaak zit er een groot verschil tussen de theoretische snelheid en de snelheid die je echt haalt. Eerst komen enkele basistips voor sneller internet aan bod, daarna kijken we naar wifi-frequenties en kanalen. Volgende week duiken we in termen als mu-mimo en NitroQAM.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht