abonneren

PCM-weekoverzicht: Nep-helpdesk blijft slachtoffers maken

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Meer slachtoffers en schade door ‘Microsoft-helpdesk’

Hoewel het probleem vaak onder de aandacht wordt gebracht - ook in populaire programma's als Opgelicht?! - blijven cybercriminelen uit naam van de Microsoft-helpdesk veel slachtoffers maken. Er komen meer meldingen van binnen en de financiële schade neemt ook alsmaar toe. PCM sprak met de Fraudehelpdesk en uiteraard met Microsoft zelf.

Hoe Facebook worstelt met zijn moderatiebeleid

De 'Facebook Files' legden deze week het moderatiebeleid van Facebook bloot, en dat deed menig wenkbrauw fronsen. Niet alleen vanwege de soms tegenstrijdende regels, maar ook de manier waarop Facebook-werknemers hier mee om moeten gaan. Kan Facebook het eigenlijk wel goed doen? Een reconstructie.

AMD Ryzen versus Intel Kaby Lake

Het heeft een poosje geduurd, maar eindelijk is er weer concurrentiestrijd op de processorenmarkt. AMD zoekt de aanval met Intel, het is Ryzen versus Kaby Lake. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten? Dat weet je na het lezen van dit artikel.

Meet de prestaties van je Windows-systeem

Windows bezit een zogeheten Prestatiemeter, waarmee je - inderdaad - de prestaties kan meten van zowel software als hardware. Heel handig dus om eens te kijken hoe gezond je systeem nog wordt geacht. Lees er in deze how-to meer over.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht