abonneren

PCM-weekoverzicht: NAS inrichten als centrale mediahub

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Je NAS als centrale mediaserver

Een NAS biedt veel opslagruimte en is dan ook uitermate geschikt voor het parkeren van films, series en muziek. Met Universal Media Server zorg je er voor dat je via al je apparaten je NAS kunt bereiken. Ook kun je media direct op je NAS downloaden, je hoeft dan niets naar je NAS te kopiƫren. Met deze workshops maak je van je NAS een centrale mediaserver. Handig!

Referendum over sleepwet gaat door

De nieuwe Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten zou vanaf januari 2018 ingaan, maar is enkele maanden opgeschoven omdat er nog niet genoeg toezichthouders zijn gevonden. Dat is goed nieuws voor tegenstanders ervan, want daardoor kan nog net het referendum erover tussendoor fietsen. Er zijn genoeg handtekeningen binnengehaald, dus we gaan met z'n allen naar de stembus.

Endless Runway: Cirkelvormig vliegveld veiliger en efficiƫnter

Vliegtuigen stijgen sinds oudsher op van horizontale, rechte banen. Maar is dat eigenlijk wel de beste manier? Een cirkelvormig vliegveld in de vorm van de Endless Runway durft dat te betwisten...

De beste alternatieve besturingssystemen

Windows en Mac, of toch maar Linux? Eigenlijk zijn het alle drie tegenwoordig vrij veilige keuzes. Wil je wel eens wat anders, dan zijn er nog veel meer besturingssystemen denkbaar. We zetten er een paar van de beste voor je op een rij.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht