PCM-weekoverzicht: Linux op Chromebook, zo kan dat

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Linux op Chromebook met GalliumOS en Crostini

Linux en ChromeOS hoeven elkaar niet uit te sluiten. Ze kunnen elkaar juist aanvullen. Wil je een Linux-omgeving op je Chromebook installeren of Linux-software binnen ChromeOS draaien, dan zijn daar verschillende opties voor. Lees de volgende artikelen er maar eens op na.

GalliumOS op Chromebook installeren doe je zo

Linux-software op Chromebook draaien met Crostini

Zijn vingerafdrukscanners op smartphones wel zo veilig?

Een wachtwoord of pincode is allang niet meer de enige manier om in te loggen. Biometrisch inloggen is iets wat vooral door smartphones de afgelopen tijd gemeengoed is geworden. Zo kun je je telefoon ontgrendelen door gezichtsherkenning en door je vingerafdruk te scannen. Zitten daar risico's aan?

Vijf van de beste draadloze oordopjes vergeleken

De afgelopen pak 'm beet drie jaar zijn volledig draadloze oordoppen telkens beter geworden. Eerst bleven ze maar niet lekker zitten, was de audio niet top en was de verbinding niet optimaal. Nu is deze productcategorie de kinderschoenen voorbij. Kijk maar eens naar deze beste draadloze oordopjes.

Litebit en de nieuwe regels omtrent toezicht cryptovaluta

De markt voor cryptovaluta wordt ook wel eens omschreven als het Wilde Westen. Je zou daardoor denken dat er helemaal geen sprake is van toezicht. Alles kan en alles mag, eigen risico. Toch zijn er wel degelijk regels en sinds kort zijn die duidelijker dan ooit. Lees hier meer over crypto-toezicht.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: pcm-weekoverzicht