PCM-weekoverzicht: Linux Mint-versies voor ieder doel

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Welke Linux Mint-versie past het beste bij jouw wensen?

Zie jij door de Linux-bomen soms het bos niet meer? Er zijn veel verschillende versies en daar binnen bestaan weer andere 'takken' van dezelfde editie. We bekijken in dit artikel specifiek Linux Mint, dat als een zeer gebruiksvriendelijke Linux-versie wordt gezien. Welke daarvan heb jij nodig?

Waarom Android-updates zo lastig bij te houden zijn

Grote kans dat jouw Android-telefoon niet de nieuwste Android-versie draait. Iemand met een iPhone is daarentegen vrijwel zeker up-to-date met de nieuwste iOS-versie. Hoe komt het dat Android nog altijd zo'n wirwar aan versies is en wat wordt er aan gedaan? Dat zochten we uit in dit artikel.

De toekomst van smartphone-accu’s

Bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon, speelt accuduur vaak een grote rol. Zij het omdat de batterij van het oude toestel sneller leegloopt, zij het omdat je zo min mogelijk wil opladen. Laten we eens kijken naar de ontwikkelingen op dit gebied. Hoe ziet de smartphone-accu van de toekomst er uit?

Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari

Iedere maand brengen we de beste netwerktips-tips en trucs bij je onder de aandacht, zo ook weer in februari. Dit keer kijken we onder andere naar de tool WinFi Lite, voor het analyseren van wifi-netwerken. En we onderzoeken hoe je achter de technische details van je dns-server komt.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht