abonneren

PCM-weekoverzicht: Lenovo, gelekte gadgets en meer

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Techbedrijven kunnen niets geheim houden

In de laatste week voor de Mobile World Congress lukt het techbedrijven maar niet om hun producten geheim te houden. Of ze zelf de informatie lekken voor de hype of dat het echt per ongeluk gaat, dat blijft de vraag. Deze week werden in ieder geval de HTC One M9 en de Xperia Z4-tablet van Sony te vroeg onthuld. Samsung kan er wel om lachen en doet net alsof de Galaxy S6 van glas is.

Lees:

Foto's en specificaties HTC One M9 gelekt
Sony onthult Xperia Z4 Tablet te vroeg
Geintje van Samsung: 'Galaxy S6 is van glas'

Lenovo in de problemen

Het Superfish-schandaal rondom laptopmaker Lenovo houdt ook deze week de gemoederen flink bezig. Ondanks dat Lenovo zelf de gevaren van de malware afwimpelt, slepen Lenovo-laptopeigenaren het bedrijf nu voor de rechter. Via een zogenaamde class-action lawsuit hopen ze een schadevergoeding te krijgen voor de privacy-inbreuk. Om er achter te komen of je computer besmet is met Superfish en hoe je er vanaf raakt, lees je in onze workshop.

Lees:

Lenovo-gebruikers spannen rechtszaak aan
Workshop: Superfish verwijderen van je laptop

'De simkaarten-hack valt wel mee'

Nadat vorige week bleek dat geheime diensten hadden ingebroken bij een Nederlandse simkaartenfabrikant en er mogelijk met de encryptiesleutels vandoor waren gegaan, presenteert Gemalto deze week een onderzoek waaruit blijkt dat het allemaal wel meevalt. Inderdaad, er zijn aanwijzingen gevonden dat er in de periode 2010-2011. Maar er is vermoedelijk niets gestolen waarmee de NSA en GCHQ nu al je telefoongesprekken mee kunnen afluisteren. In Nederland is er geen reden voor paniek, aldus het bedrijf.

Lees:

Gemalto: wel hack, geen sim-diefstal
NSA kan miljarden sim-kaarten afluisteren naar hack op Nederlands bedrijf

Smartwatches van Pebble, Apple, Samsung en LG

Pebble kondigt een nieuwe smartwatch aan, de Pebble Time. Deze krijgt een e-paper scherm met kleur, naast een nieuwe tijdlijnfunctie in het besturingssysteem. Redacteur Tijs ging daarnaast aan de slag met de luxe Samsung Gear S en velt zijn oordeel in een review. LG stapt voor zijn nieuwe Urbane-watch stiekem af van Android Wear, terwijl een hobbyist er in slaagt om een iPhone aan zijn Android-horloge te koppelen. Over Apple gesproken: het bedrijf kondigt een presentatie aan, die vermoedelijk in het teken staat van de Apple Watch.

Lees:

Pebble Time is nieuwe smartwatch van Pebble 
Review: de Samsung Gear S - een smartwatch die te veel wil
Mysterieus Apple-event aangekondigd: Spring Forward
Ontwikkelaar koppelt Android-smartwatch aan iPhone
Nieuwe luxe smartwatch LG werkt niet op Android Wear

Grootse plannen voor YouTube

Google werkt aan een kindvriendelijke versie van YouTube, in de vorm van de app YouTube Kids. Een gemakkelijke interface met grote knoppen zorgt ervoor dat kinderen er zelf mee uit de voeten kunnen. Het aanbod aan filmpjes is op hen afgesteld, met video's van Sesamstraat, Thomas de Stoomlocomotief en meer. Het is voor Google een belangrijke stap vooruit, want vandaag nog werd bekend dat YouTube vooral veel geld kost. Winst wordt er niet mee gemaakt.

Lees:

Google lanceert kindvriendelijke YouTube-app
'Google maakt geen winst met YouTube'

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht