PCM-weekoverzicht: 'Laatste' Lumia met Windows 10 Mobile onder de loep

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Review: Lumia 650

Het gaat niet zo goed met Windows 10 Mobile als Microsoft waarschijnlijk hoopte. De Lumia 650 lijkt dan ook de laatste Lumia van het jaar te zijn die hierop draait. Het is veruit de meest betaalbare Windows 10 Mobile-smartphone, maar zegt dat ook iets over de performance van het toestel? En hoe zit het eigenlijk met Continuum? PCM legt de Lumia 650 op de pijnbank in deze review.

Verkenner in Windows 10 op de schop?

We blijven nog even bij Windows 10, maar dan wel bij de desktopvariant. Daar gaat het een stuk beter mee, ook al is Microsoft nog lang niet klaar met het besturingssysteem. Zo lijkt het er op dat de Verkenner in Windows 10 volledig op de schop gaat. Een medewerker van het bedrijf spreekt over een 'totale update'. Hm, als dat maar goed gaat!

Apple kondigt kleinere iPad Pro aan

Apple boorde met de eerste iPad Pro een niche aan, die vooral bestond uit creatievelingen op de werkvloer. Het apparaat moet wat meer mainstream worden en misschien helpt een kleinere variant daar wel bij. Dus zie daar: de aankondiging van een 9,7 inch iPad Pro. De specificaties zijn gerust opmerkelijk te noemen. Net zoals die van de nieuwe iPhone SE, overigens.

Torrent-uploaders in de kraag gevat

Een week nadat Brein dreigde met boetes, is de eerste groep uploaders door de auteursrechtenorganisatie tot stoppen gedwongen. Drie Nederlanders achter de releasegroep 2Lions Team moeten een schikkingsbedrag van 67.500 euro ophoesten. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Zo is de nieuwe Star Wars-film deze week al vroeg uitgelekt en vaak illegaal gedownload.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht