abonneren

PCM-weekoverzicht: Je privacy in ruil voor korting?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Britse verzekeraar analyseert Facebook-profielen van klanten voor korting 

Verzekeraars die je privacy schenden (al dan niet met instemming) om je korting te geven bij goed gedrag, het blijft een heikel punt. Het Britse Admiral heeft daarvoor een algoritme bedacht dat Facebook-profielen analyseert. Ironisch genoeg is juist Facebook daar op tegen... Lees in dit artikel ook hoe Nederlandse verzekeraars met het idee spelen.

Wie is de grootste privacyschender van het jaar?

Over privacyschending gesproken, de jaarlijkse Big Brother Awards worden al bijna weer uitgereikt. Lees in dit verhaal wie de genonimeerden zijn, en waarom ze precies op de lijst staan. Stemmen kan tot 13 november aanstaande.   

Microsoft onhult Slack-concurrent Teams

Zoals verwacht kondigt Microsoft deze week zijn Slack-concurrent aan onder de naam Teams. Net zoals Slack draait alles hierin om samenwerken met collega's, waarbij ieder project in een chatkamer gegoten kan worden. Verschil met Slack is de nauwe verbinding met Office-applicaties, en een Office 365-abonnement is dan ook vereist. Lees in dit artikel alles over het programma.

Surface Book komt naar Nederland

We hebben er een poosje op moeten wachten, maar de Surface Book komt begin volgend jaar ook naar Nederland. Dat geldt ook voor het vernieuwde model, dat vorige week aangekondigd werd. We zetten nog eens voor je op een rijtje wat je van deze laptop mag verwachten. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste reactie