abonneren

PCM-weekoverzicht: Je eigen cloudserver met Nextcloud

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Je eigen cloudserver met Nextcloud

Gebruik je Dropbox om je bestanden met familie of vrienden te delen, dan geef je je data uit handen aan een partij met commerciële doeleinden. Een oplossing is er in de vorm van een eigen cloudserver en Nextcloud helpt daarbij. Deze week een serie workshops rond dit onderwerp:

Nextcloud instellen in Windows en Android
Bestanden delen en beveiligen met wachtwoord op Nextcloud
Workflows aanmaken in Nextcloud, werken met tags

5 succesvolle Nederlandse Kickstarter-projecten

Kickstarter en soortgelijke crowdfundingsites hebben al veel moois opgeleverd, ook uit Nederland. Daarom blikt PCM terug op vijf succesvolle Kickstarters uit de polder. We spraken onder meer met de bedenkers achter JackSavior, Awesomenauts en Homey.

DD-WRT - Opensource-besturingssysteem voor je router

Je bent waarschijnlijk gewend aan de standaard firmware op je router, waarbij je mogelijk wel eens tegen beperkingen op bent gelopen. Probeer eens DD-WRT, een alternatief opensource-OS voor routers. Wat zijn er de voor- en nadelen van?

De strijd op het 'recht om te repareren' loopt hoog op

Zelf een beschadigde iPhone repareren? Dat is nog niet zo makkelijk, met name omdat Apple niet werkt met standaard schroefjes. Hoe zit dat precies? We duiken in het zogenaamde 'recht om te repareren', en de belangrijke rol die de site iFixit daarin speelt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht