abonneren

PCM-weekoverzicht: Interessantste onthullingen op IFA

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

IFA 2018: Wat viel ons het meeste op?

De grootste technologiebeurs van Europa ligt inmiddels weer achter ons: IFA te Berlijn. Uiteraard was ook PCM er weer bij. De kunst is altijd om tussen de talloze aankondigingen degene er tussenuit te vissen die er écht toe doen. En dat duiden we maar al te graag. Komen ze:

Lenovo's nieuwe ThinkPad X1 Extreme, en een e-inkt-toetsenbord

Samsung presenteert 8K QLED op IFA

Zijn deze elektrische stepjes de nieuwe Segways?

De Sony Xperia XZ3 lijkt een herhaling van oude fouten

Eigen slimme verlichting bouwen met Arduino en Sonoff

We zijn behoorlijk fan van de Hue-verlichting in ons huis. Maar eerlijk is eerlijk, het is een duur geintje. Zeker als je er er net mee begint. Voor minder dan tien euro kun je ook je eigen slimme verlichting bouwen. Wat heb je daar allemaal voor nodig en hoe programmeer je een en ander?

Hoe technologie onze manier van reizen verandert

Technologie is enorm belangrijk in de reisbranche. Zo ook de manier waarop we onze reizen plannen - daar krijgen we hulp bij vanuit allerlei hoeken, zoals Apple en Facebook. Of wat te denken van een zelfrijdende koffer, is dat handig? Lees hier meer.

GPS en GNSS: Alles over locatietracking

Locatietracking heeft voor- en nadelen. We kunnen erdoor navigeren en informatie opvragen over interessante plekken in de buurt. Maar we worden er ook massaal mee in de gaten gehouden. Voor we verder gaan op de implicaties daarvan, stellen we de vraag: hoe werken gps en gnss precies?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht