PCM-weekoverzicht: Insider-build stoomt Windows 10 klaar voor Anniversary Update

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Insider-build stoomt Windows 10 klaar voor Anniversary Update

Nieuwe Insider-builds voor Windows 10 zijn altijd interessant, maar de build die deze week door Microsoft is losgelaten is wel érg spannend. Build 14316 brengt namelijk veel features met zich mee die we straks terug gaan zien in de grote Anniversary Update, zoals een nieuw startmenu

Misschien nog wel het belangrijkst is echter de ondersteuning voor Bash. PCM vertelt je hoe je daar precies mee aan de slag gaat, want Linux op Windows 10 zit goed verstopt.

Tips voor Vivaldi, de browser voor power-users

Er is een nieuwe browser on the block met de naam Vivaldi. Na maandenlang in beta te zijn geweest, is nu versie 1.0 gelanceerd. De browser van Opera-oprichter Jon von Tetzchner richt zich op power-users die graag de touwtjes in eigen handen hebben.

PCM zet verscheidene handigheidjes voor je op een rij. Zo bepaal je grotendeels zelf de layout van de browser-elementen en de pagina's, en kun je tabbladen 'stapelen'. Lees hier al onze tips voor Vivaldi.

Eind-tot-eind-encryptie in WhatsApp

Privacy-voorvechters kunnen deze week hun geluk niet op: WhatsApp versleutelt nu alle berichten met eind-tot-eind encryptie. Andere apps doen dat al langer, maar WhatsApp is verreweg de populairste chatapp van dit moment. WhatsApp is namelijk maar liefst op 92 procent van alle Nederlandse smartphones te vinden.

Trouwens: jongeren geven minder om privacy dan ouderen. Feit of fabel?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht