PCM-weekoverzicht: Illegale downloadsites in het nauw en Netflix-tips

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Illegale downloadsites in zwaar weer

Internetpiraten zien deze week een van hun favoriete sites kopje onder gaan. EZTV bestaat niet meer, een torrentsite die zich specialiseerde in tv-series. Ook The Pirate Bay heeft betere tijden gekend en verliest zijn bekendste domeinnaam. Met Popcorn In Your Browser lijkt er een nieuw alternatief bij te zijn voor het streamen van torrents, maar die site stopt er een dag later al mee.

Google's browserextensie-blokkade te omzeilen

Chrome-gebruikers kunnen voortaan enkel nog extensies installeren vanuit de Chrome Web Store. De kans dat je bijgevolg malware oploopt is daarom kleiner. Wil je het risico toch nemen, dan zijn er wel manieren. PCM vertelt je hoe je de blokkade omzeilt.

Meer zien op Netflix

Het Amerikaanse Netflix-aanbod is veel groter dan het Nederlandse. Via verschillende trucjes kun je die series en films gewoon vanuit Nederland kijken. Het omzeilen van deze regiorestricties is een beetje een grijs gebied, maar de kans is klein dat Netflix je tegenhoudt. Daarom: 5 manieren om het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken.

Opkomst van het internet-of-things

Ooit verzint iemand hopelijk een betere verzamelnaam voor slimme, huishoudelijke apparaten die allemaal met elkaar verbonden zijn dan 'het internet-of-things.' Tot die tijd zitten we echter aan die term vast en zo ook Huawei, die een eigen IoT-besturingssysteem aankondigt in de vorm van LiteOS. Nu telkens meer bedrijven zich op die markt storten, kan Google eigenlijk niet achterblijven

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht