abonneren

PCM-weekoverzicht: Houd deze netwerk-ontwikkelingen in de gaten

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

6 meest veelbelovende netwerk-ontwikkelingen

Computernetwerken worden telkens sneller, efficiënter en veiliger. Dat moet ook wel; hoe afhankelijker we er van worden, hoe interessanter het een doelwit is voor kwaadwillenden. We zetten zes van de meest veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van draadloos internet op een rij.

Alles over multi-gigabit-ethernet (802.11bz)

Nu we het toch over internet hebben, duiken we ook even dieper in op een van de standaarden: multi-gigabit-ethernet (802.11bz). We leggen de techniek er achter uit, wat zijn er de voor- en nadelen van? En hoe is deze ontwikkeling tot stand gekomen?

Wat als het luchtalarm niet afgaat?

Iedere eerste maandag van de maand klinkt het luchtalarm. Op die manier worden de systemen getest en weten we zeker dat we er van op aan kunnen op het moment dat het écht nodig is. Maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het gebeurt namelijk allemaal handmatig, en soms gaat dat fout.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht