PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Komt er nou wel of geen downloadboete van DFW?

Auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden zonder ervoor te betalen mag natuurlijk niet, maar veel mensen komen er gewoon mee weg. Dutch Filmworks is een van de partijen die daadwerkelijk maatregelen treft. Maar die downloadboetes zijn in de praktijk nog niet zo makkelijk uitgedeeld.

Auteursrechten en animated gifs

Over auteursrechten gesproken. Je mag ook niet zomaar afbeeldingen op sites zetten als je daarvoor de eigenaar niet hebt betaald. Maar geldt dat eigenlijk ook voor animated gifs, die je de laatste tijd weer overal op ziet duiken? Dat zochten we voor je uit.

Online gokken in Nederland: mag dat?

Om te gokken hoef je vandaag de dag de deur helemaal niet meer uit. Er zijn online genoeg gokspellen te vinden waar echt geld mee gemoeid gaat. Hoe zit het in Nederland eigenlijk qua wet- en regelgeving rond dit onderwerp? Dat lees je in dit artikel.

De beste gaming-headsets vergeleken

Een beetje gamer kan niet zonder een goede koptelefoon. Zeker niet in online games, waarin je jezelf verstaanbaar moet maken aan teamleden. Veel gaming-headsets hebben namelijk een bovengemiddeld goede microfoon aan boord. We namen een kijkje naar het actuele aanbod.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht