abonneren

PCM-weekoverzicht: Hoe houden we killer robots binnen de perken?

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Killer robots: verbieden of gedogen?

Het is een van de belangrijkste vraagstukken die nu in de tech-wereld speelt: wat gebeurt er zodra AI slimmer wordt dan de mens? Zeker wanneer het drones en robots aanstuurt. De 'killer robot' was lang toekomstmuziek, iets uit scifi-films. Maar er moet inmiddels serieus nagedacht worden over wetgeving.

Face ID versus Touch ID

Op je smartphone staat een hoop gevoelige informatie. Noodzakelijk om goed te beveiligen in geval van verlies of diefstal. Gezichtsherkenning lijkt een stuk veiliger dan een pincode of een vingerafdruk, maar is dat wel zo? In dit artikel komen de voors en tegens aan bod.

Nationale DNA-databank is wensdenken

Met de aanhouding van Jos B. in de zaak Nicky Verstappen is opnieuw een cold case opgelost door grootschalige dna-afname. En opnieuw klinken er geluiden voor het aanleggen van een nationale DNA-databank, al dan niet verplicht. Maar moeten we dat eigenlijk wel willen?

De beste Raspberry Pi-alternatieven vergeleken

De Raspberry Pi mag dan de bekendste zijn, het is lang niet het enige knutselcomputertje. Elk hebben ze zo hun eigen voordelen ten opzichte van de concurrentie. Denk aan het formaat en het aantal typen aansluitingen. In dit artikel stellen we verschillende singleboard-computers aan je voor.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht