abonneren

PCM-weekoverzicht: In het teken van MWC 2015

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De afgelopen week stond helemaal in het teken van de Mobile World Congress 2015. Wil je al het nieuws op je gemak eens teruglezen? Dat kan hier. Het evenement richtte zich met name op smartphones. Een greep uit de belangrijkste onthullingen:

Smartphones

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung kondigt dan eindelijk de Samsung Galaxy S6 aan, samen met zijn gebogen S6-broertje. Zo ziet 'ie er uit en dit zijn de specificaties. Toch is het niet alles aan de toestellen even indrukwekkend: zo is de accu niet langer te verwisselen en kan er ook geen microSD-slot meer vanaf.

HTC One M9

HTC onthult de de HTC One M9, die in veel opzichten lijkt op de HTC One M8. De meeste aanpassingen vind je dus onder de motorkap. De camera aan de achterkant schiet dit keer gewoon in megapixels, een belangrijk verschil met zijn voorganger.

Blackberry Leap

BlackBerry zoekt nog steeds een beetje zijn nieuwe plaats in de smartphonemarkt. Met de BlackBerry Leap worden vooral startups aangesproken. Opmerkelijk is daarbij dat het toestel helemaal geen toetsenbordje heeft, terwijl dat BlackBerry-smartphones juist hun meerwaarde geven.

Firefox OS

Niet een specifiek toestel, maar dit besturingssysteem trok onze aandacht op de beursvloer. Redacteur ter plaatse Tijs Hofmans nam het mobiele OS van Mozilla onder de loep. Dit is Firefox OS.

Tablets

Lenovo TAB 2 A10-70, TAB 2 A8 en ideapad MIIX 300

Lenovo laat zich niet uit het veld slaan en toont op de MWC2015 gewoon nieuwe producten. Drie tablets, welteverstaan: de TAB 2 A10-70, TAB 2 A8 en ideapad MIIX 300. Het bedrijf kondigde ook nog smartphones aan.

Sony Xperia Z4-tablet

De onthulling van Sony's Xperia Z4-tablet kwam niet als een verrassing, maar uit een eerder lek waren de specificaties nog niet bekend. Nu is precies duidelijk wat de tablet te bieden heeft. Sony voegt ook de Xperia M4 Aqua-smartphone toe aan zijn Xperia-lijn.

Virtual Reality

Ieder bedrijf lijkt zicht inmiddels op virtual reality te storten, zo bleek ook tijdens de MWC2015. HTC kondigt de Vive aan en Samsung werkt aan een nieuwe Gear VR. Hoog tijd om eens op een rijtje te zetten: welke virtual reality-brillen zijn er allemaal?

En dan nog dit: Nacho Time

Buiten de beursvloer om gebeurde er deze week nog iets opmerkelijks. De illegale streamingdienst Nacho Time kwam onder de aandacht en werd vrijwel direct offline gehaald. De dienst werd aangeboden vanuit Nederland. Genoeg reden voor Stichting BREIN om er snel een stokje voor te steken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht