abonneren

PCM-weekoverzicht: Het hoe en waarom van gebruiksvriendelijke ransomware

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Waarom ransomware-criminelen zo'n professionele klantenservice hebben

Heb je al een tijdje geen backup meer gemaakt en word je getroffen door ransomware, dan is er reden tot paniek. Om het leed wat te verzachten, wordt de gijzelsoftware telkens gebruiksvriendelijker. Pardon? Ja, er komt vaak zelfs een heuse klantenservice aan te pas. 

Moeten we oplichters daarvoor dankbaar zijn? Nee, dat niet. Want uiteindelijk doet men het vooral om je maar te laten betalen

Beheerder Kickass Torrents opgepakt

De beheerder van Kickass Torrents is opgepakt en daarmee is de site op verschillende domeinen niet meer te vinden. Het einde van de populaire torrentsite lijkt daarmee in zicht, maar uit de praktijk weten we dat het nooit lang duurt voor er een alternatief opduikt. 

Lees hier hoe het KickAss Torrents-opperhoofd uiteindelijk gepakt werd, en wat de gevolgen zijn.

Kink in de kabel voor Microsoft

Microsoft had als doel om Windows 10 in 2018 op een miljard apparaten terug te vinden, maar dat aantal gaat niet gehaald worden. De tegenvallende Windows Phone-verkoop steekt namelijk een stokje voor die plannen. Laat uitgerekend de nieuwe HP Elite X3 sinds deze week te koop zijn in Nederland. Overigens stopt het bedrijf ook met Skype voor Windows Phone 8.1 (en andere OS'en).

Waarom ARM 29 miljard waard is voor Japanse reus

29 miljard, dat is het bedrag dat het Japanse SoftBank overheeft voor ARM. De chipfabrikant is de Intel/AMD van de smartphone- en tabletwereld. Maar dat is slechts ten dele waarom de overname voor SoftBank interessant is. Ook het internet of things speelt een rol.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie