abonneren

PCM-weekoverzicht: Het beste van CES 2019

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

CES 2019: Dit zijn de winnaars van een Tech Awards Hotlist

De Consumer Electronics Show te Las Vegas zit er weer op, en uiteraard was PCM er weer bij. Glazen speakers, ultradunne laptops, een oprolbare tv, een opvouwbare smartphone... dat willen we natuurlijk als eerste eens uitproberen. De meest veelbelovende producten kregen een Tech Awards Hotlist.

Is de angst voor Russiche hackers gegrond?

Dikwijls in het nieuws: Russische hackers. Of ze nu de presidentsverkiezingen bespelen of trachten in te breken bij de OPCW, de dreiging lijkt groot. Maar wat wordt er eigenlijk aan gedaan en welke risico's lopen we nu echt? Een verhaal over vier russen en virussen.

Wat er allemaal bij komt kijken om Google Maps te maken

Navigeren met Google Maps is tegenwoordig heel normaal. Maar vanzelfsprekend is het uiteraard niet. Om ons efficiƫnt van a naar b te brengen, komen allerlei technieken samen. 360-graden-camera's op auto's en rugzakken, satellieten en nog veel meer. Lees er hier alles over.

De ontwikkeling van de Hooverdam

Er wordt jaarlijks 4 miljard kilowatt-uur aan hydro-elektrische energie opgewekt met de Hooverdam, een imposant bouwwerk dat al sinds de jaren '30 miljoenen Amerikanen van stroom voorziet. Zou de Hooverdam nu echter gebouwd worden, dan zouden tal van milieuregels worden geschonden...

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht