abonneren

PCM-weekoverzicht: Heel veel Windows 10, Popcorn Time weer in problemen

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Alles over Windows 10

Deze week staat meer dan ooit in het teken van Windows 10. Met veel fanfare houdt Microsoft de Build-conferentie, en daarin zijn we nog meer te weten gekomen over het besturingssysteem. Zo is nu bekend dat Project Spartan als standaard webbrowser voortaan door het leven gaat als Edge en ondersteuning krijgt voor extensies.

Tevens is duidelijk dat Windows 10 Android en iOS-apps kan draaien, en dat ook software die eigenlijk geschreven is voor oudere Windows-besturingssystemen welkom zijn in de App Store van Windows 10. Hololens maakte ook weer zijn opwachting.

Lees hier al het Windows 10 nieuws terug.

Smartphones!

Op smartphonegebied kondigt LG de G4 aan, na maanden van speculatie. Deze imponeert met zijn scherm en luxe, leren achterkant. Ook fotografie staat centraal. LG neemt het op tegen Samsung, die een extra fabriek heeft moeten openen om aan de vraag van S6 Edge-toestellen te voldoen. Van Nokia hoeft het allemaal niet meer zo, die smartphones... 

Popcorn Time in de problemen

Slecht nieuws deze week voor Britse internetpiraten: Popcorn Time is illegaal verklaard in het Verenigd Koninkrijk, en daarom moeten providers de toegang blokkeren tot vier Popcorm Time-domeinen. Maar er zijn meer manieren om aan de torrentstreamingdienst te komen, dus of deze uitspraak echt iets uithaalt valt nog te bezien.

Verrassende nieuwe wegen voor TomTom en GoPro

TomTom gaat actiecamera's maken en onthult de Bandit, waar het Amsterdamse bedrijf de directe concurrentie zoekt met GoPro. GoPro stapt op diens beurt juist (ook) in de virtual reality-markt. En dat is eigenlijk helemaal niet zo'n vreemde stap.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht