abonneren

PCM-weekoverzicht: Hardware voor gamers

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Hardware voor gamers

Deze week vindt de Gamescom-beurs plaats te Keulen, de grootste gamebeurs van Europa. Veel hardwarefabrikanten grijpen de kans aan om nieuw speelgoed voor gamers aan te kondigen. Zo komt Lenovo met de IdeaCentre Y710 Cube en een all-in-one-pc, de AIO Y910. HP onthult op zijn beurt de opzij-gekantelde Omen X, en de Omen 17-laptop.

De beurs staat grotendeels in het teken van dergelijke laptops en dat is niet zo gek, aangezien Nvidia mobiele varianten van de GTX 1060, 1070 en 1080 aankondigde. Die vinden we dan ook terug in de Omen, maar bijvoorbeeld ook in de ROG GX800VH van Asus.

Verder valt nog een nieuwe behuizing van Sharkoon op, de DG7000-G. Die heeft een volledig glazen zijpaneel, zodat alle onderdelen goed zichtbaar zijn. Zoals misschien de nieuwe GTX 1060, waar Nvidia mee op de proppen komt. Tot slot tonen Logitech en Speedlink nog nieuwe gamingmuizen.

Intel: Meer dan alleen chipfabrikant

In de tussentijd houdt Intel een eigen evenement, het Intel Developer Forum. Daar is goed te zien hoe het bedrijf niet alleen maar processoren uitbrengt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Aero-drone, of zelfs de Project Alloy virtual reality-bril? Dat neemt overigens niet weg dat processoren wel degelijk aan bod kwamen, met de nieuwe generatie Kaby Lake-cpu's in het bijzonder.

Einde aan losse updates Windows 7

Microsoft wijzigt de updatebezorging voor Windows 7 en 8.1. Voortaan komt er elke maand één cumulatieve update. Overslaan of deïnstalleren van losse updates kan niet meer. Lees hier wat daar precies de gevolgen van zijn. In ander Microsoft-nieuws: de Anniversary Update voor Windows 10 Mobile is sinds deze week uit. Maar of veel mensen daar iets van gaan merken

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht