abonneren

PCM-weekoverzicht: Haken en ogen van het uploadfilter

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Het uploadfilter: is het middel erger dan de kwaal?

Online piraterij is een groot probleem voor o.a. muzikanten en filmproducenten. Daarom moeten er nieuwe regels komen om auteursrechten beter te beschermen. Zie daar het uploadfilter: sites zijn straks verplicht om vooraf te te scannen naar dit soort materiaal. Maar wat is daarvan het effect?

Moet je je zorgen maken om het lek bij Google+?

Google trekt de stekker uit Google+, wat ooit een concurrent voor Facebook moest worden. De reden is simpel, niemand gebruikte het. Maar het bedrijf noemt tussen neus en lippen nog even door dat er een groot datalek heeft plaatsgevonden. Wat is buitgemaakt en moet jij je ook zorgen maken?

De perfecte combinatie van datacenters en zonnepanelen

Door onze uitstekende online infrastructuur is Nederland een aantrekkelijk land voor datacenters van grote techbedrijven. Maar ja, die kosten uiteraard een hoop energie. Zonnepanelen kunnen daar aan bijdragen. Lees er hier meer over.

Eigen mailserver opzetten met iRedMail

Een eigen mailserver opzetten is nog niet zo eenvoudig. De meeste mensen laten het dan ook uitbesteden. Maar als PCM-lezer ga je die uitdaging natuurlijk graag aan. Met iRedMail hoef je niet ieder aspect zelf uit te vogelen, maar het blijft lastige materie. Vandaar deze workshop.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures