PCM-weekoverzicht: Hack op HackingTeam, bloatware afgestraft

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Hack op HackingTeam

direct gevaarlijk Bedrijven zijn vaak het doelwit van hackers, maar zelden is een aanval zo gevaarlijk als die deze week wordt ontdekt bij het Italiaanse HackingTeam. Lees in dit overzicht wat er precies aan de hand is. De dieven zetten de gestolen exploits direct in om Flash mee te injecteren, een lek dat Adobe inmiddels heeft gedicht.

Je wekelijkse Windows 10-update

Windows 10 komt dichter- en dichterbij. Volgens Microsoft is het besturingssystem deze week 'af voor release'. Een tegenstrijdige boodschap, want het bedrijf zegt er direct bij dat Windows 10 'nooit helemaal af' is. Hoe dat precies zit, lees je hier. Mozilla zegt daarnaast dat Firefox ook snel naar het OS komt.

Bloatware afgestraft

In China is men officieel klaar met de vele apps die smartphonefabrikanten op hun toestellen zetten, zonder dat je daar om vraagt. Samsung wordt dan ook aangeklaagd vanwege de bloatware op zijn Galaxy-smartphones, samen met het Chinese Oppo.

Popcorn Time waarschuwt voor malware

Je kent het vast: je wilt even Popcorn Time installeren op een nieuwe computer, maar je weet niet precies welke website ook alweer de échte Popcorn Time aanbiedt. Voor je het weet, zit je op een schimmige site die hele andere plannen met je pc heeft. Ook de makers van Popcorn Time zelf waarschuwen nu voor malware

Review: De Seagate Personal Cloud

In de review van deze week bespreekt PCM de Seagate Personal Cloud. Waarom zou je voor een fysiek cloudopslag-apparaat kiezen wanneer er zoveel gratis alternatieven te vinden zijn? Dat zoeken we uit

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht