PCM-weekoverzicht: Grote Windows 10-update en versleutelen met Veracrypt

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Threshold 2-update uitgebracht voor Windows 10

De Technical Preview-versie is vandaag van een grote update voorzien, Treshold 2. Met daarin een hoop verbeteringen en nieuwe functies. Denk bijvoorbeeld aan een gestroomlijnd actievatieproces bij installatie, en vooral een hoop extra tools voor systeembeheerders. PCM zet voor je op een rij wat er zoal nieuw is.

Bestanden en schijven versleutelen met VeraCrypt

VeraCrypt is de spirituele opvolger van TrueCrypt. Sterker nog, je kan er versleutelde TrueCrypt-bestanden mee laden en ze omzetten naar VeraCrypt-containers. Dat is ook aan te raden, want VeraCrypt wordt actief ondersteund en TrueCrypt al een tijdje niet meer. Lees in deze workshop hoe je bestanden en schijven kan versleutelen met VeraCrypt.

Redenen om iOS 9 te jailbreaken

Met de komst van iOS 9 kun je je afvragen of jailbreaken nog wel nut heeft. Het antwoord daarop is nog altijd 'ja', ook al blijft het niet geheel zonder risico's. Je kunt erdoor bijvoorbeeld nieuwe functies op verouderde iOS-toestellen installeren, of de standaard-apps vervangen door je eigen voorkeurden. Over de voordelen lees je meer in dit artikel.

Terugblik op YIFY, de torrent-uploader die nooit meer terugkomt

Het is afgelopen voor YIFY, de groepering die jarenlang de nieuwste films op torrentsites lekte in HD-kwaliteit. Zonde voor internetpiraten, een grote overwinning voor de filmmaatschappijen. We blikken nog eenmaal terug op de groep die zo'n gevestigde naam werd in torrentland, en die we stiekem best een beetje gaan missen...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht