abonneren

PCM-weekoverzicht: Google en Oculus pakken uit

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Google Pixel, Daydream, Assistent, Chromecast Ultra

Google pakt deze week flink uit, in eerste instantie door de Pixel en Pixel XL te introduceren. Die smartphones draaien grotendeels om de Google Assistent-AI en draaien als eerste op Android 7.1. Leuk, maar wanneer krijg je bestaande toestel eigenlijk de update naar Android Nougat? Hoe dan ook, tevens zijn de DayDream View en Chromecast Ultra in aantocht.

Oculus Rift, Touch, Santa Cruz

Facebook zit niet stil met de Oculus Rift. De Oculus Touch-controllers komen in december uit, samen met Oculus-oordopjes en een derde sensor voor 'room scale tracking'. Daarmee gaat men dus de Vive achterna. In een later stadium volgt een headset die zonder pc of smartphone te gebruiken is, codenaam Santa Cruz.

Yahoo bouwde software om e-mails te scannen voor opsporingsdiensten

Reuters meldt dat Yahoo afluistersoftware gebouwd zou hebben voor Amerikaanse opsporingsdiensten. Alle binnenkomende e-mail van @yahoo.com-gebruikers kon daarmee geanalyseerd worden. Het nieuws komt op een ongelukkig moment voor Google, dat op het punt staat overgenomen te worden door Verizon. Maar is het wel waar?

Zo werkt end-to-end-encryptie in Facebook Messenger

Het is eindelijk zo ver: Facebook heeft end-to-end-encryptie uitgerold voor alle Facebook Messenger-gebruikers. Maar in tegenstelling tot WhatsApp, staat het niet standaard aan. Je moet het handmatig inschakelen, per gesprek zelfs. Ook zelfvernietigende berichten zijn voortaan een optie. Lees in dit arrtikel hoe je er mee aan de slag gaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht