abonneren

PCM-weekoverzicht: Geen Apple Watch, geen bewaarplicht

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Deze week tekenden drie onderwerpen het nieuws: de Apple Watch, de bewaarplicht en de opmerkelijke opkomst van usb type-c.

Apple Watch laat op zich wachten

Afgelopen maandag houdt de techwereld zijn adem in voor het Spring Forward-evenement van Apple, dat in het teken staat van de Apple Watch. Dat moet een feestlijke aangelegenheid zijn, maar inmiddels zijn de gemoederen flink getemperd. Het horloge is behoorlijk aan de prijs en bij de lancering in april nog niet in Nederland te koop. Daarom lees je op PCM ook over de beste alternatieven voor de Apple Watch.

Het einde van de bewaarplicht

Deze week is er echter wel een ander reden voor een feestje. De bewaarplicht is (voorlopig) afgeschaft, waardoor internetproviders minder privacygevoelige gegevens hoeven op te slaan. De overheid hield de wet in stand voor opsporingsdoeleinden, ondanks dat het Europese Hof eerder al bepaalde dat de inbreuk op de privacy ermee te groot was. Een rechtszaak volgde, die de overheid verloor. Bijgevolg stoppen KPN, Vodafone, Ziggo en andere providers per direct met het bewaren van die telecomgegevens. 

De omarming van usb type-c

Met de onthulling van een nieuwe MacBook lijkt de opkomst van usb type-c in een stroomversnelling te zijn geraakt. Ook LaCie en Google presenteren nu apparaten die de nieuwe standaard ondersteunen: respectievelijk de Porsche Design Mobile Drive en de Chromebook Pixel 2. Een van de voordelen van type-c is dat er geen juiste boven- of onderkant aan zit. Je kan type-c kabels er in steken zoals je wilt en het past altijd. Daarnaast kan er een audio- en videosignaal doorheen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste reactie