abonneren

PCM-weekoverzicht: Timmer je thuisnetwerk dicht

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De ins en outs van OPNsense - Firewall 2.0

OPNsense is een veelzijdig programma waarmee je een firewall opzet voor het beschermen van je thuisnetwerk. Met veel geavanceerde opties en bovendien plugins om de functionaliteit uit te breiden. Onderstaande artikelen gaan in op de installatie ervan en de functies die je ter beschikking hebt.

Firewall op router installeren met open-source OPNsense

Tips voor de expert: Router-firewall met OPNsense

Algoritmes zetten ons soms op verkeerde been

Algoritmes nemen ons een hoop werk uit handen. Maar kunstmatige intelligentie is wel afhankelijk van de data die van mensen afkomt. Blind vertrouwen op computers kunnen we nog niet, want je zou uitkomsten zomaar eens verkeerd kunnen interpreteren. Check deze voorbeelden maar eens.

Zo brengt Microsofts Mixer kijkers dichter bij streamers

Het streamen van games is big business. Daarom betaalde Microsoft ook miljoenen om de streamer 'Ninja' van Twitch weg te plukken. Hij streamt nu exclusief op Mixer. Wat maakt dit platform uniek enwat is de connectie met Microsofts xCloud? We gaan er hier dieper op in.

Zo werken virtuele netwerken (VLAN's)

Door een virtueel netwerk op te zetten, kun je netwerken van elkaar scheiden zonder dat er aparte kabels aan te pas komen. We noemen ze ook wel VLAN's, ofwel virtual local area networks. In dit artikel kijken we naar de werking ervan, en in welke scenario's je ze kunt toepassen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures