abonneren

PCM-weekoverzicht: EU-verkiezingen en online privacy

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Europese verkiezingen: privacy op internet hot topic

Ben jij van plan op 23 mei te stemmen tijdens de Europese verkiezingen? Er staat nogal wat op het spel, bijvoorbeeld op het gebied van online privacy en het internet in z'n algemeen. Over bewaarplicht, auteursrecht en de macht van grote tech-bedrijven... Jouw stem heeft daar invloed op!

Wat zijn Microsofts plannen met Cortana?

Cortana komt maar niet echt van de grond. Microsofts spraakassistente is in elk geval niet zo'n succes als Alexa van Amazon en de Google Assistant. Heeft men de boot gemist? Opgeven zit er in ieder geval nog niet in. Maar wat zijn dan precies de plannen met Cortana?

De grootste uitdagingen van machine learning

Lekker achterover leunen en kunstmatige intelligentie het werk voor je laten doen. Dat klinkt goed en er zijn ook al een hoop mogelijkheden toe. Maar zo eenvoudig is het niet, want AI blijft een computer en computers maken fouten. Lees hier wat er zoal bij machine learning komt kijken.

Ransomware voorkomen is beter dan genezen

Ransomware vormt vandaag de dag een minder grote bedreiging dan voorheen. Neemt niet weg dat de gevolgen van zo'n infectie alsnog erg groot kunnen zijn. Daarom hebben we wat tips verzameld. Niet alleen om van ransomware af te komen, maar ook hoe je er voor zorgt dat je niet besmet raakt.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures