abonneren

PCM-weekoverzicht: En de Big Brother Award gaat naar...

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Big Brother Awards 2016 uitgereikt

Minister Schippers van Volksgezondheid en de gemeente Rotterdam winnen deze week beide een Big Brother Award. De publieksprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de grootste privacy-schenders. Lees in dit artikel waarom ze de oorkonde hebben gewonnen.

Grote hack op AdultFriendFinder

Datingsite AdultFriendFinder is slachtoffer geworden van een hack. Met 412 miljoen gestolen inloggegevens blijkt het een van de grootste hacks aller tijden - op Yahoo na. De data was daarbij niet of nauwelijks versleuteld. Ook oud-leden zijn de klos.

'Beveiliging internet-of-things wordt overschat'

Uit onderzoek van Norton blijkt dat de beveiliging van internet-of-things-apparatuur door gebruikers wordt overschat. Gadgets als slimme thermostaten zijn echter ook gewoon te hacken, dus extra waakzaamheid is volgens de antivirusfirma geboden.

Kaspersky klaagt overigens Microsoft aan wegens machtsmisbruik. De ingebouwde security-voorzieningen van Windows 10 zouden software van derden buiten sluiten. Maar waarom is dat erg?

Microsoft wordt lid van de Linux Foundation

De afgelopen tijd zagen we Microsoft en Linux al telkens meer naar elkaar toegroeien, bijvoorbeeld door Bash-ondersteuning voor Windows 10 te introduceren. Nu is de firma zelfs lid geworden van de Linux Foundation. Zitten Linux-gebruikers daar op te wachten?

Nieuw speelgoed

Wederom veel nieuwe productaankondigingen deze week. Zo vervangt de OnePlus 3T de vorige OnePlus 3, kondigt Western Digital de PiDrive Foundation Edition aan en is ook bekend wanneer de ZenWatch 3 van Asus in Nederland te koop is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie