abonneren

PCM-weekoverzicht: Eindelijk films en series van Netflix downloaden

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Netflix introduceert offline-modus

Het mocht even duren, maar sinds deze week kun je films en series van Netflix downloaden voor offline gebruik. Althans, in de apps voor Android en iOS. Zo zitten er nog wel wat andere haken en ogen aan, waar we langer bij stilstaan in dit artikel.

Routerhack Deutsche Telekom raakt ook andere internetproviders

Deze week zaten ruim een miljoen Duitse Telekom-abonnees tijdelijk zonder internet. Vervelend, maar doordat de storing ontstond door een router-hack zijn de gevolgen mogelijk veel groter. Wat gebeurde er precies, en moeten we ons ook hier zorgen maken?

Raspbian schakelt ssh-toegang standaard uit

De Raspberry Pi Foundation schakelt ssh-toegang in Raspbian standaard uit, om misbruik van de micro-computertjes te voorkomen. En er worden meer maatregelen getroffen, nadat een tijdje geleden ontdekt werd dat IoT-apparaten als botnets ingezet werden. 

MSI komt met heatspreader voor M.2 SSD’s

PCI Express SSD’s in het M.2-formaat worden steeds populairder. In de praktijk blijkt helaas wel dat de SSD’s in een desktop soms hun warmte niet goed kwijt kunnen. MSI heeft er iets op gevonden.

Squawkr.io meldt wanneer films op torrentsites lekken

Dit is er eentje voor internetpiraten die wel een een filmpje van torrentsites plukken: een dienst die je een mailtje toeschiet zodra een film op illegale downloadsites opduikt. PCM probeerde het voor je uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht