PCM-weekoverzicht: Een week met de Raspberry Pi 3 als pc-vervanger

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Een week met de Raspberry Pi 3 als pc-vervanger

De week staat bij PCM in het teken van de Raspberry Pi 3. We vragen ons af: kan de minicomputer je gewone pc vervangen? Redacteur Bastiaan Vroegop ruilde zijn werkstation een week lang in voor de Pi en deed er al zijn dagelijkse werkzaamheden op. Lees over zijn bevindingen in deze driedelige reportage.

Mocht je nog niet zo bekend zijn met de Raspberry Pi, dan lees je hier meer over onze favoriete knutselcomputer. Want welke kun je het beste kopen, en voor welk besturingssysteem moet je gaan? En als je er eentje hebt, wat kun je er dan mee doen? Overigens komen er ook extra exemplaren uit van de populaire Raspberry Pi Zero.

Eerste tablets met Ubuntu OS te koop

Wie dol is op Linux kan sinds deze week ook een tablet kopen die op Ubuntu draait. Fabrikant BQ verkoopt deze nu in zijn webshop. Het besturingssysteem valt mede op door Convergence, Canonicals Continuum-concurrent. We hebben de Aquaris M10-tablets al een tijdje geleden in handen gehad. Lees hier onze eerste indrukken.

Hoe veilig is WhatsApp nu werkelijk?

WhatsApp attendeert je sinds kort op end-to-end-versleuteling, die ervoor zorgt dat niemand je appjes kan onderscheppen. Maar hoe veilig is WhatsApp nu werkelijk? Er is namelijk ook kritiek op de berichtendienst. Redacteur Tijs zocht het uit.

Europa en Google in de clinch om Android

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de Europese Commissie beschuldigt Google nu echt van machtsmisbruik. De boosdoener is dit keer Android, dat niet eerlijk zou concurreren met andere mobiele besturingssystemen. Maar waarom is dat erg, en wat gaan eventueel de gevolgen zijn van deze (eventuele) rechtszaak? Vier vragen en antwoorden op een rij.

Wat is Magic Leap en waarom is het zo populair?

Weinig techbedrijven zijn zo mysterieus als Magic Leap. Zo nu en dan duikt het weer eens op in de media, vaak met een verbluffende tech-demo. Mixed reality, daar zou de start-up aan werken. Er wordt in ieder geval een hoop geld in gestoken. Hoe zit het nu precies met Magic Leap? PCM zocht het uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht