abonneren

PCM-weekoverzicht: Een blik op de toekomst op IFA 2015

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Deze week staat helemaal teken van de technologiebeurs IFA 2015, die momenteel plaatsvindt in Berlijn. Daar worden de allernieuwste gadgets getoond en PCM is erbij, om je nu al een indruk te geven van al het moois dat je in de toekomst mag verwachten.

Laptops en pc's

Asus kondigt drie nieuwe laptops aan in de ROG-serie, waarbij de GX700 in het oog springt door zijn waterkoeling. Het bedrijf maakt ook de prijzen bekend van zijn krachtige Zen AiO S all-in-one pc's. Acer presenteert een nieuwe reeks gaminglaptops- en pc's binnen de Predator-familie. Lenovo onthult maar liefst zeven nieuwe producten, waaronder de Ideapad MIIX 700. En Intel toont de zesde generatie Intel Core-processors.

Smartphones

Qua smartphones steelt Sony de show met de Xperia Z5, de eerste smartphone met een 4K-scherm. Maar ook Huawei gooit hoge ogen met de Mate S, door force touch te introduceren voor Apple het kan doen. Een feature die helaas niet naar Nederland komt. Beide premium-smartphones voor een premium prijs. Alcatel grijpt de kans om zijn middensegment-toestellen te presenteren voor een veel langere prijs, waaronder de GO Play.

Smartwatches

Veel aandacht voor smartwatches dit jaar. Vooral Samsung zet hoog in met de Samsung Gear S2, een luxe horloge met een ronddraaiende bezel. De smartwatch wordt gepresenteerd op een bijzonder fraai podium, in de vorm van een klok. Ook Huawei pikt een graantje mee en brengt de Huawei Watch deze maand nog uit in Nederland. Alcatel presenteert de GO Watch, die je mee naar buiten kan nemen zonder bang te zijn voor beschadigingen.

Wat nog meer?

Samsung zet groot in op het Internet of Things en toont op de IFA-beurs zijn Smart Hub. Hoe Samsung je hele huis slim wil maken met sensoren, vertelt Tijs vanaf de beursvloer. Ook noemenswaardig zijn deze 4K blu-ray speler en Acers 'pc-telefoon' met Windows 10.

Nog een handig overzicht van al het IFA nieuws nodig? Volg dan deze link. En houd PCM de komende tijd in de gaten, want er volgen nog veel meer hands-on impressies!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: 2015, IFA

Laatste reactie