PCM-weekoverzicht: De week na Windows 10 en hackers voor het blok gezet

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 10: 'The week after'

Windows 10 is inmiddels net iets meer dan een week uit. Niet tevreden mee? Dan kun je binnen 30 dagen nog terug naar je vorige besturingssysteem. Microsoft kan zich inmiddels meer focussen op de mobiele versie en vertelt welke Lumia-smartphones Windows 10 als eerste krijgen. Acer zet Windows 10 lvast op goedkope Cloudbooks. Wil je Edge graag gaan gebruiken, lees dan hoe je je favorieten/bladwijzers uit Firefox of Chrome overzet.  

Mac, Popcorn Time, Android en Firefox onder vuur van hackers

Deze week zijn er veel bedrijven in het nieuws die zich in allerlei bochten moeten wringen om hackers te weren. Apple brengt patches uit voor OS X omwille de zogenaamde DYLD-exploit, waar na besmetting weinig tegen te doen is. Een populaire fork van Popcorn Time kan redelijk simpel misbruikt worden door kwaadwillenden.

Mozilla ziet zich ondertussen genoodzaakt een veiligheidsupdate uit te brengen voor Firefox. De Stagefright-bug die miljarden Android-toestellen kan treffen, wordt middels een update aangepakt. Overigens kun je nu met een app checken of je eigen smartphone er kwetsbaar voor is.

Meer dan 24.000 verschillende Android-smartphones in omloop

Zoveel mensen, zoveel wensen en blijkbaar ook zoveel Android-toestellen. Dat Google's besturingssysteem in alle vormen en maten te vinden is op tal van verschillende mobieltjes, wisten we al. Maar dat het er meer dan 24.000 betreft... dat is wel erg veel!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht