abonneren

PCM-weekoverzicht: De vrije val van Huawei

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Nu al veel minder interesse in Huawei-smartphones

Als je een nieuwe telefoon zoekt, is het dan nu verstandig om een Huawei-toestel te kopen? Door het recente handelsverbod is er veel onzeker over de toekomstbestendigheid van het merk. Consumenten kijken voorlopig de kat uit de boom, blijkt uit onze cijfers. En Samsung lacht in zijn vuistje...

De eindeloze mogelijkheden van NFC belicht

Near Field Communication (NFC) is een techniek die we allemaal kennen uit pinpassen. Smartphones en smartwatches hebben tegenwoordig vaak ook zo'n chip. Gegevens zijn uit te wisselen zodra twee NFC-apparaten bij elkaar in de buurt zijn. Welke mogelijkheden zijn er nog meer denkbaar?

Waarom geen 3G bereik nog steeds een probleem is

Bezoek een gemiddelde telecombeurs, en het is 5G wat de klok slaat. Nog sneller mobiel internet, wie wil dat nou niet? Op papier natuurlijk top, maar er zijn nog steeds plekken in Nederland waar niet eens een stabiele 3G-verbinding mogelijk is. Daarbij spelen verschillende factoren een rol. Lees hier meer.

De beste 4G-routers - Altijd verbonden met internet

Daarnaast hebben we verschillende 4G-routers getest, onder meer van AVM, D-Link en Netgear. Met deze routers voorzie je andere apparatuur van een snelle, draadloze verbinding zonder dat je van wifi of een ethernetaansluiting afhankelijk bent. Hier vind je alle testresultaten.

Startpage bewijst dat Google niet alles hoeft te weten

Weinig mensen vinden het oprecht prettig dat Google zoveel van ze weet, maar stappen niet over op een andere zoekmachine omdat Google nu eenmaal de beste is. Wij spraken Christiaan Solcer over 'zijn' Startpage, een privacy-vriendelijke zoekmachine die niettemin zoekresultaten van Google toont.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht