abonneren

PCM-weekoverzicht: De uitdagingen voor 5G

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De uitdagingen voor 5G

5G is nu vooral nog een buzzword. Maar dat was 4G ooit ook en nu kunnen we daar niet meer zonder. Nog sneller mobiel internet, vanaf 2020 moeten we daar in Nederland ook de voordelen van kunnen plukken. Maar voor het zover is, liggen er nog wat uitdagingen op de loer.

Tech in de strijd tegen nepnieuws

Technologie zorgt ervoor dat nepnieuws telkens lastiger van echt te onderscheiden is, maar het is juist ook een belangrijk wapen in de strijd tegen deze trend. Platformen als WhatsApp en YouTube experimenteren met nieuwe manieren om misleidende berichten in de ban te doen. Lees hier meer.

Wat er misging bij het Bloodhound SSC-project

De Bloodhound SSC zou zijn naam als snelste auto ter wereld eer aan moeten doen. In 55 seconden van 0 naar 1600 kilometer per uur. Maar mede door financiƫle redenen is het project in het slop geraakt. Alsnog is het de bedoeling om in 2020 een nieuw wereldrecord neer te zetten. Of dat lukt?

Zijn fabrikanten verantwoordelijk voor schade door IoT-security?

Ieder apparaat moet tegenwoordig maar slim zijn, ook al brengt dat allerlei veiligheidsrisico's met zich mee. De vraag is dan in hoeverre de fabrikant daarvoor verantwoordelijk is. We vroegen vier security-experts naar hun mening op het gebied van het internet-of-things.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures