abonneren

PCM-weekoverzicht: De techniek achter de Russische OPCW-hack

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Russische hack OPCW: wat is een wifi Pineapple?

Je kon er gisteren niet omheen, iedere talkshow en elk journaal opende ermee: de Russische hack op het OPCW. Het woord 'knullig' viel veelvuldig, maar hoe zit de techniek achter dit misdrijf nu precies in elkaar? Lees hier alles over het fenomeen 'wifi Pineapple'.

Kom niet aan de Nachtwacht: trends in museumbeveiliging

De schilderijen en andere kunstwerken die musea tentoonstellen zijn vaak uniek en van onschatbare waarde. Geen wonder dat daar goede beveiliging aan te pas moet komen, en dat daarvoor wordt geƫxperimenteerd met de nieuwste technieken. Wat zijn de trends voor de komende tijd?

Ockel lanceert eigen Ockelcoin

Ockel ken je van de Windows-pc's op broekzakformaat, en nu komen de bedenkers daarachter met een eigen vorm van cryptovaluta: de Ockelcoin, gebaseerd op Ethereum. Daaraan ten grondslag ligt het Security Token Offering-systeem, waarmee je 'een stukje van het bedrijf koopt'.

Bouw een e-inkt-scherm op je Raspberry Pi of Arduino

Wanneer je Raspberry Pi of Arduino toepassingen bedenkt, komt daar vaak een lcd-scherm aan te pas. Maar je kunt ook een e-inkt-scherm overwegen, met name omdat die een stuk energiezuiniger zijn. Ideaal voor het tonen van 'always on' informatie.

Lees hier wat je zoal nodig hebt.

En lees hier hoe je zo'n schermpje installeert.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures