PCM-weekoverzicht: de nieuwe iPhones

PCM weekoverzicht
Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Dit zijn de nieuwe iPhone Xs, Xs Max en Xr

iphone xs

Vandaag heeft Apple de nieuwe iPhones aangekondigd tijdens het speciale evenement in het Steve Jobs Theater op de Apple Campus in Cupertino. Zoals verwacht komt het bedrijf dit jaar niet uit met twee, maar met maar liefst drie iPhones, de iPhone Xs, de iPhone Xs Max en de iPhone Xr.


Europees Parlement oordeelt: uploadfilter komt er

Volgens het Europees Parlement moet auteursrecht beschermd worden met een uploadfilter en komt er een zogeheten linkbelasting. Critici maken zich zorgen om de gevolgen: het internet van morgen kan er beduidend anders uitzien dan het internet van vandaag.

NASA en de open source Rover

Voor kinderen zijn er talloze speelgoedrobots op de markt om ze in de wereld van coding te trekken. WowWee-robots, Jimu Astrobot, Makeblocks Codeybot en LEGO Mindstorms bijvoorbeeld. Wil je het echter wat serieuzer aanpakken, dan heeft NASA een mooi ‘speelgoed’ voor je: de open source Rover ROV-E, gebaseerd op Mars-verkenner Curiosity.

Dit is de Apple Watch Series 4

Zoals verwacht heeft Apple tijdens het evenement in Cupertino een nieuwe editie van de Apple Watch aangekondigd, of zoals Apple het noemt, de intelligente gezondheidsbewaker, de Apple Watch Series 4.

Geschreven door: Joris Peterse op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: pcm-weekoverzicht