abonneren

PCM-weekoverzicht: De machines nemen het over

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Hoe robots en computers het werkveld overnemen

Robots en computers zijn in bepaalde taken efficiƫnter dan mensen, zo is het nu eenmaal. Toch houden we ons telkens voor dat het niet zo'n vaart zal lopen - er zijn genoeg beroepen waar een menselijke touch van belang blijft. Toch? Deze week drie artikelen rond dit onderwerp:

Robotisering op de arbeidsmarkt - vrezen voor je baan?

Hoe spraakassistentes de traditionele klantenservice vervangen

Kan een slimme koelkast zich tegen je keren?

Review: Tado Slimme Thermostaat

Een slimme thermostaat maakt je energieverbruik inzichtelijker en dat is niet voor niets. Het is immers de bedoeling uiteindelijk dat je op deze manier gaat besparen op je energiekosten. De afgelopen tijd hebben we het systeem van Tado getest. Lees hier de volledige review.

Lees daarnaast ook hoe je een slimme meter kunt uitlezen met een Raspberry Pi.

De beste beveiligingscamera's vergeleken

Op zoek naar een goeie security-camera? Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Let bijvoorbeeld op resolutie, kijkhoek en uiteraard slimme functies om je digitale waakhond op afstand mee te bedienen. We leggen er in dit artikel zeven naast elkaar, van merken als D-Link en Netgear.

Wat doen we met misbruikers van het internetfilter?

Het internet zoals we het al jarenlang kennen, staat door artikel 13 op losse schroeven. Websites worden verantwoordelijk gehouden voor materiaal dat hun gebruikers uploaden en om boetes te riskeren, zijn filters onvermijdelijk. Brenno de Winter gaat in dit artikel in op de risico's.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht