PCM-weekoverzicht: De grote slimme-speaker-test

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Zes van de beste slimme speakers getest

Slimme speakers worden telkens betaalbaarder en zullen voor veel mensen een eerste stap zijn richting een slimme woning. Je kunt er immers je andere internet-of-things-apparatuur ook mee aansturen. We hebben zes van dit soort speakers getest. Wat is nu de beste slimme speaker?

Smartphone-merken die van hun voetstuk zijn gevallen

Samsung en Apple hebben de smartphone-markt stevig in de greep. Maar dit waren zeker niet altijd de grootste spelers op dit gebied. We blikken terug op een aantal merken die zich ooit tot de top mochten rekenen, maar waar we inmiddels nog maar weinig van horen. BlackBerry en HTC, bijvoorbeeld.

Zelf repareren doe je met deze tips ter voorbereiding

Een beetje PCM-lezer draait zijn hand er niet voor om, om zijn eigen apparatuur te fixen. In dit artikel zetten we wat tips op een rij, voor je daaraan begint. Want je weet wat ze zeggen, een goede voorbereiding is het halve werk. Zo loop je niet halverwege spaak wanneer je zelf repareert.

Captive portal instellen voor je gastnetwerk

Wanneer je bijvoorbeeld in hotels inlogt op het interne wifi-netwerk, krijg je vaak een welkomstpagina met voorwaarden te zien. Zoiets heet een captive portal en kun je ook instellen voor je eigen netwerk. Dat kan handig zijn als je een bed-and-breakfast runt, om zomaar iets te noemen. Lees hier hoe.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht