abonneren

PCM-weekoverzicht: Ransomware, hacks en drie jaar Snowden

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De gevaarlijkste ransomware van het moment


Computervirussen zijn al zo oud als computers zelf, maar lijken met de dag gevaarlijker te worden. Met name wanneer ze de vorm aannemen van ransomware. PCM neemt de schadelijkste gijzelsoftware van het moment onder de loep. Hoe werken ze, hoe krijg je ze en belangrijker: hoe kom je er vanaf? We kijken onder meer naar Locky, ZCryptor en CryptXXX.

Er is wel degelijk veel veranderd sinds de Snowden-onthullingen

Deze week is het precies drie jaar geleden dat Edward Snowden de afluisterpraktijken van de Amerikaanse geheime diensten openbaar maakte. Storm in een glas water, of zijn we wel degelijk anders naar privacy gaan kijken? We vertellen je wat nu uiteindelijk de gevolgen van de onthullingen zijn geweest, waar Snowden zijn leven voor op het spel heeft gezet.

Grootschalige hacks stapelen zich op

Na hacks op LinkedIn, Tumblr en MySpace is deze week het sociale netwerk VK.com de klos. Ook dit keer zijn er weer tientallen miljoenen inloggegevens buitgemaakt, die op het dark web worden aangeboden. Ook Twitter-logins zijn daar te vinden, maar de database van Twitter zelf is daarbij niet gehackt. Alsnog, een zorgwekkende trend begint het zeker te worden.

Verder in het land van cybercriminaliteit: het forum van uTorrent is leeggeroofd en DDoS-aanvallen komen telkens vaker voor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht