abonneren

PCM-weekoverzicht: De beste gratis software tegen malware

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De beste gratis software tegen malware

Het kan helemaal geen kwaad om af en toe je systeem even na te lopen op eventuele malware-infecties. Zeker wanneer je merkt dat er iets niet klopt, maar je antivirus-software nog geen alarmbellen heeft laten rinkelen. We zetten de beste gratis anti-malware-tools voor je op een rij, waaronder HijackThis en Malwarebytes Antimalware.

Het groeiende gevaar van mobiele malware

Bovenstaande programma's richten zich op de pc, maar op smartphones is malware ook een alsmaar groeiend probleem. In dit artikel brengen we in kaart hoe mobiele malware zich kan verspreiden, en hoe groot het probleem nu werkelijk is. We sluiten af met tips ter bescherming tegen dit soort virussen.

Aan de slag met Microsoft Azure

Microsoft heeft met zijn cloudplatform Azure goud in handen - een aanzienlijk deel van de winst dat het bedrijf draait, is aan Azure te danken. Veel mensen betalen er voor om hun diensten mee te hosten. Maar wat kun je er precies mee, en hoe ga je er mee aan de slag? Dat lees je in deze workshop.

Verbod op mediastreamers nadert

Een controversiƫle uitspraak van het Europees Hof deze week. Mediastreamers mogen verboden worden omdat ze internetpiraterij in de hand werken. Het betreft dan specifiek kastjes die door de fabrikanten uitgerust worden met add-ons die illegaal streamen mogelijk maken, zoals bijvoorbeeld Popcorn Time. Lees er in dit artikel alles over.

Ziggo Extra Wifi-punt: TP-Link Archer C7 in vermomming

Als klant van Ziggo heb je de mogelijkheid om een extra 'wifipunt' aan te vragen. Wij vroegen ons af: waar hebben we hier mee te maken? Het accesspoint blijkt een TP-Link Archer C7 in vermomming te zijn. Lees hier het hele verhaal.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht