PCM-weekoverzicht: De beste cloudopslagdienst voor jou

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De beste cloudopslagdiensten vergeleken

  • Je bestanden parkeren in de cloud heeft veel voordelen. Ongeacht achter welk apparaat je zit, je kunt altijd bij je files. Er zijn een hoop van dit soort diensten, allen met verschillende verdienmodellen. We leggen er tien naast elkaar, zodat je degene kan vinden die het beste bij jouw wensen past.

Het verschil tussen micro-sd en een NM-geheugenkaart

Micro-sd-kaartjes zijn inmiddels in veel apparaten de standaard voor het opslaan van data. Niet in de laatste plaats voor smartphones. Huawei introduceert echter een eigen variant daarop, de NM-geheugenkaart. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de twee?

Wat kun je als drone-eigenaar verwachten in 2019?

Als drone-piloot moet je al aan allerlei regels voldoen. Onder andere op het gebied van veiligheid en geluidsoverlast. Dit jaar worden die regels op Europees niveau aangescherpt. Reden om eens te onderzoeken wat er zoal gaat veranderen.

Hoe je dementie kunt bevechten met technologie

Dementie is helaas nog niet te genezen, maar je kunt het leven van een dementerende wel een stukje aangenamer maken. En hedendaagse technologie kan je daarbij helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan apps die het geheugen stimuleren. Lees hier welke mogelijkheden er tegenwoordig zijn.

Energiebronnen van de toekomst

Wind-, water- en zonne-energie zijn verschillende alternatieve energiebronnen die ons minder afhankelijk moeten maken van gas en kernenergie. We blijven daarnaast op zoek naar meer opties, zoals de zee of zelfs het heelal. Welke duurzame oplossingen zijn er nog meer mogelijk?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht