PCM-weekoverzicht: CES 2016 - live vanuit Las Vegas

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Het jaar begint goed voor gadgetliefhebbers, want de eerste week van 2016 staat helemaal in het teken van de grootste technologiebeurs ter wereld, CES = ofwel de Consumer Electronics Show in Las Vegas. PCM is erbij.

De gadgets van CES

Vanaf de beursvloer zetten we onder meer de tofste (en gekste) gadgets voor je op een rij. Sommige willen we het liefste zo snel mogelijk in huis (zoals dit flinterdunne OLED-scherm), van anderen weten we het nut niet helemaal (zoals deze slimme broekriem). Aan innovatie in elk geval geen gebrek!

De laptops van CES

Op de beurs worden ook meer dan genoeg traditionele laptops en computers gepresenteerd. Denk een nieuwe Chromebook van Acer, een game-laptop van Razer, en een 4k-laptop van HP. Daarnaast worden oude modellen zoals de Latitudes van Dell opgepoetst. Lenovo komt ook met een compleet nieuwe lijn X1-computers en laptops, en voor wie dat allemaal niet genoeg is heeft Intel zijn Compute Stick een upgrade gegeven. Gelukkig maar, zijn er ook nog gouden oudjes op de beurs.

De slimme auto's van CES

Op de beursvloer valt ons nog iets anders op: de oprukkende autobranche. Hoofredacteur Wouter Diemer schrijft over die interessante trend, waarbij een slimme auto overigens niet automatisch zelfrijdend hoeft te zijn. Want met de auto van de toekomst kun je nog véél meer. 

En de rest van CES

Techbedrijven maken van het CES-podium maar wat gebruik om grote aankondigingen doen. Zo is nu eindelijk de prijs van de Oculus Rift bekend - en die liegt er niet om. Daarnaast blijkt de eerste Windows 10-smartphone buiten Lumia om een model van Acer. Ook is er meer duidelijk over WiFi Halow, op den duur de nieuwe wifi-standaard. En komt Samsung met een Windows 10-tablet.

Te veel om op te noemen, dus. Daarom vind je ál het CES 2016 nieuws van PCM hier terug. De beste wensen voor het komende techjaar en veel leesplezier!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht