PCM-weekoverzicht: Brein versus uploaders, WhatsApp-encryptie

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Brein richt vizier op uploaders

Een belangrijke overwinning voor Brein deze week. De auteursrechtenorganisatie mag ip-adressen van uploaders gaan verzamelen en als het moet, boets uitdelen. Maar moet je daar nu spontaan bang van worden? Brein zou immers ook Popcorn Time-gebruikers aanpakken en daar hoor je ook niks meer van. PCM zocht het uit.

Encryptie WhatsApp onder vuur

Amerikaanse autoriteiten willen niet alleen iPhones binnensluipen, ook een achterdeurtje in WhatsApp zou handig zijn. Berichten worden sinds vorig jaar té goed versleuteld en dat is de FBI een doorn in het oog. Maar: hoe veilig is WhatsApp nu eigenlijk? Redacteur Jasper Bakker vertelt je er alles over.

Sony mengt zich in de virtual reality-strijd

Sony maakt deze week de prijs en releasedatum van zijn vr-bril bekend, PlayStation VR. Daarmee hebben alle grote spelers hun kaarten op tafel gelegd en kan de strijd officieel losbarsten. Lees hier meer over de aankondiging.

Wat is er te zien op de IoT Tech Day?

Op 14 april organiseert Reshift de IoT Tech Day, en als PCM-lezer kun je daar met korting naartoe. Waarom je dat zou willen? Genoeg redenen, zeker nu het programma bekend is! Je ziet er onder meer een slim surfboard, en leert er over het aansturen van een datacenter met slechts een Raspberry Pi. Hier vind je meer informatie!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht