abonneren

PCM-weekoverzicht: Bouw je eigen nas met FreeNAS

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Eigen nas bouwen met FreeNAS

Je kunt een nas kant en klaar kopen, maar er zelf eentje bouwen is leuker én leerzamer. Dit kan met FreeNAS, en in dit artikel leggen we je uit wat je er allemaal voor nodig hebt. Zo ook waar je tijdens de installatie zoal op moet letten.

De beste all-in-one-pc's getest

Met een all-in-one-pc bespaar je ruimte en hoef je niets zelf in elkaar te zetten, dus weer het andere eind van het spectrum. Toch kan het daarom juist goed geschikt zijn voor kantoorwerkzaamheden. Welke moet je hebben? We zetten enkele recente aio's op een rij, waaronder van Dell en Asus.

Zo zijn supply-chain-aanvallen te onderscheppen

Bij een supply-chain-aanval wordt besmette software verspreid via officiële websites. Hoe kun je je daar als site-eigenaar tegen weren? En hoe ontdek je wie er achter zit? We spraken daarover met experts van McAfee en ESET.

De beste netwerktips- en tools van april

Iedere maand pikken we handige tools uit voor netwerkbeheerders, die niet in hun gereedschapskist mogen ontbreken. Zo stellen we ook maandelijks handige tips en trucs voor. Met dit keer onder andere een VPN via FreeLAN en het rechtstreeks downloaden naar een nas.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht