abonneren

PCM-weekoverzicht: Blik op de toekomst tijdens CES

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De belangrijkste ontwikkelingen tijdens CES

De Consumer Electronic Show (CES) te Las Vegas is weer in volle gang en PCM is er ook dit jaar weer bij. We scheiden er het kaf van het koren; tussen alle ruis door zien we wel degelijk ontwikkelingen waarvan we hoge verwachtingen hebben. We pikken er vier uit, waaronder de onthulling van wpa3 voor veiligere openbare wifi en de toekomstige staat van virtual reality.

De beste 2bay-nas'en getest

Voor een nas zijn veel toepassingen denkbaar. Geen wonder dan ook dat veel fabrikanten modellen op de markt hebben gebracht en dat het lastig kan zijn om de beste te kiezen. We hebben zeven recente 2bay-nas'en getest, van bedrijven als Netgear, Qnap en Synology. Lees hier ons eindoordeel.

Zo stel je 4G als vast internet in

4G associƫren we voornamelijk met mobiel internet. Toch kun je het ook gebruiken als vervanging voor vast internet, bijvoorbeeld als dat er door een storing uitlicht. Je kunt een hotspot instellen, maar ook je router er op instellen. Voor een langere periode is dat veel handiger. Lees er hier meer over.

Het gevaar van semi-zelfrijdende auto's

Dat volledig autonome voertuigen nog veel te leren hebben, is bekend. Maar dat moet op den duur wel lukken, zoveel vertrouwen hebben we wel in de techniek. Gevaarlijker zijn momenteel de auto's die al semi-zelfrijdend zijn. Je zit wel achter het stuur, maar let niet op in het verkeer. Wat zijn de gevolgen?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht