abonneren

PCM-weekoverzicht: 'Beveiliging IoT-apparaten moet beter'

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

'Beveiliging IoT-apparaten moet beter'

Het is al menigmaal ter sprake gekomen, maar tijdens de hackersconferentie Defcon blijkt deze week maar weer eens dat de beveiliging van IoT-apparaten beter kan. Security-experts slaagden er onder andere in om slimme sloten te kraken en om een thermostaat te infecteren met ransomware. De boodschap is duidelijk: er is werk aan de winkel voor internet-of-things-fabrikanten.

Windows 10 en Edge na de Anniversary Update

Windows 10 en Edge na de Anniversary Update Met de Anniversary Update voor Windows 10 is een belangrijke mijlpaal bereikt. Hoe ziet de toekomst van het besturingssysteem er uit? We weten in elk geval dat de bedenktijd-periode verkort is naar tien dagen, dus zodra je overstapt van Windows 7/8: maak van tevoren ook zelf een backup-image.

Edge heeft nu ondersteuning voor extensies, maar die moeten er dan wel voor uitkomen. Daarom lanceert Microsoft de Edge Extension Toolkit, die ontwikkelaars daarbij moet helpen. Daarnaast start het bedrijf een bug bounty-programma voor de browser.

Nieuwe gadgets

Ook deze week zijn er weer een hoop nieuwe gadgets aangekondigd. Zo valt bijvoorbeeld de Powerup Backpack van HP op, een laptoptas met oplaadfuncties. Seagate komt met de Backup Plus Hub, en lanceert volgend jaar een SSD met opslagcapaciteit van 60 TB. GoPro gooit z'n Omni VR-camera in de verkoop en de Galaxy Note 7 komt in Nederland wat later uit dan verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Nieuws headlines

Laatste reactie