abonneren

PCM-weekoverzicht: Bescherm jezelf tegen fingerprinting

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Bescherm jezelf tegen fingerprinting

Door middel van fingerprinting kunnen allerlei partijen je op internet volgen, zonder dat je het doorhebt. In tegenstelling tot cookies geef je er bijvoorbeeld niet expliciet toestemming voor. Grote vraag is: wat kun je er aan doen? Met deze tools kun je in verzet komen.

Eerste Windows 10-laptops met ARM-cpu aangekondigd

Intel is de baas wat betreft processoren voor laptops, maar daar komt mogelijk verandering in nu de eerste always connected pc's zijn onthuld. Die draaien namelijk op een cpu van Qualcomm, zoals we die kennen uit smartphones. Wat betekent dat voor die apparaten?

7 goede printers voor zakelijk gebruik

Hoewel we telkens meer digitaal communiceren, ontkomen we bij tijd en wijle niet aan een goede printer. Op de redactie hebben we de afgelopen tijd zeven modellen getest, o.a. van merken als Brother, Canon en HP. Welke past het best bij jou?

Veiligheidscertificaat https op Apache installeren

Heb je een site die onder Apache draait en wil je die beveiligen met https? Dan dien je het certificaat te installeren, bijvoorbeeld een die verstrekt is door Let's Encrypt. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je stap voor stap in deze workshop.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht